Studentexamen i svenska, höst 2010

  •  
  • 665
  • 0
  • 1
  • Swedish 
Feb 21, 2011 17:36
2.2. Fyll i replikerna 1-5 nedan på naturlig svenska med hjälp av tipsen på finska. Replikerna ska passa in i sammanhanget.

- (Hej, jag heter Anna och jag är din kontaktperson och du kommer att bo hemma hos oss. Välkommen till Stockholm. Gick resan bra?)
(1) - Jo, den gick bra, men det var jättemolnigt på kvällen. Jag såg inte ens månen.
- (Ja, det är vanligt så här på hösten. Men du, det är roligt att ha dig här. Jag hoppas att vi ska göra det så trevligt som möjligt gör dig.)
(2) - Ni får mig säkert att trivas. Och nu har jag också chansen att förbättra min svenska.
- (Ja, vi kan ju ingen finska, så du blir tvungen att använda din svenska. Vi ska nu ta tunnelbanan hem till mig och jag ska berätta lite om ditt program.)
(3) - Jag undrar vad för en skola det är. Hur kommer jag att klara av det?
- (Det ska nog gå bra ska du få se, och eleverna på skolan är jättetrevliga. Vi har utsett två vänelever som kommer att ta hand om dig.)
(4) - Det låter väldigt bra. Kanske jag får nya kompisar då.
- (Ja, det kommer du att få. Vi ska av här, och så är det bara en kort promenad till vårt hus.)
(5) - Oj, vilken vacker trädgård ni har! Ert hus är vackrare och mer idyllisk än mitt i Finland. Hmm, ska vi in? (...) Jag tycker om de här färgerna, lite blått och grönt på väggarna. Jag känner mig nästan hemma här!

Och till sist: bedömningen, 0-3 poäng per fråga. Skulle jag klara av en likadan övning / situation? Var ärliga, och tack på förhand! ;-)