Mitt andra år på universitetet

  •  
  • 20
  • 3
  • 1
  • Swedish 
Sep 6, 2019 10:14
Jag är nästan klar med den andra veckan tillbaka! Jag har bestämt mig att byta om huvudämnet till datorlingvist, och får möte med rådgivaren för att se vad som behövas att göra så. Jag tror jag får master's degree med detta område istället för bachelor, och med det kan jag jobba på jättemånga saker, till exempel Siri, AI eller automatiska översättningar. Jag tror att det skulle vara bättre för mig, för att jag älskar språk och vill inte att det senaste året av kurserna kommer inte att spelar någon roll, men med det här ska de nog behövas som krav för gradering.

Denna termin går väldigt bra hittills, utom att jag hade lämnat min dator hemma (hade tagit med alla kablarna, tangentbordet, och även monitorn, allt utom datorn själv) och behövde att försändas det, men när den kom var den sönderslagen, och nu väntar jag på försäkringsbolaget att inspektera det för jag får äntligen ha det.

Annars har jag blivit medlem i tyska klubben, och det ska bli bra för övning därpå. Det ska också bli bra för att ge mig skäl att återbörja öva på min tyska eftersom jag har inte gjort så värst mycket med det sedan gymnasiet. Jag fick en tysk bok från biblioteket den senaste veckan (Emil und die Detektive) och har behövat lära mig frakturstil.