Den lille ,,venninne’’

  •  
  • 224
  • 0
  • 1
  • Norwegian 
Aug 3, 2015 10:28
Den lille ,,venninne’’
Hver dag er man nødt til å se på de tynne jenter i aviser, på tv, internett. De fleste av mennesker noen ganger har vært på diett i livet sitt. De er presset for å være tynn, slanke seg og passe på utseende. Alt er helt greit når man begynner å rette oppmerksomhet mot et sunt kosthold og mosjon. Men noen ganger dette begynner å være hoveddel av livet. Det gjelder særlig de unge jentene, de er veldig opptatte av dietter, mat, kosthold og trening. Med tiden klarer de ikke å tenke på noe annet enn mat og utseende.
Anoreksi- den lille venninne, i løpet av de siste årene er det en av de alvorligste sykdommer blant unge. Anoreksi er det ikke fysisk sykdom men det er psykisk problem, og det er nokså vanskelig å bli frisk igjen. For å hjelpe noen med å overvinne anoreksi må man være tålmodig og prøve å forstå at det er ikke lett å leve ,, som vanlig’’ igjen. Noen som lider av den sykdommen kjemper mot seg selv hele tida. Den synes at man trenger ikke spise så mye, teller kalorier, tenker på hva som er sunt eller ikke. Denne interesse i kosthold har så stor betydning for pasienten at den foretrekker unngå venner og familie for å være bare med ,, den lille venninne’’ si. En slik person virker å være trist, trøtt, uten følelser, som har sin egen verden og bryr seg ikke om noe utenfor den. I tillegg, etter å spise noe tror den personen at den gikk opp i kilo med en gang og nå det er på tida for hardt trening.
Anoreksi påvirker ikke bare for psyken men det bidrar også til flere problemer i kroppen. Først og fremst kroppen er svakere, hjertet begynner å banke saktere, magen fungerer ikke ordentlig, pasienten har problem med søvn, føler seg sliten og kaldt. Det påvirker også for endokrines systemet, jentene har problem med menstruasjon eller mister den heller.
Mennesker synes at det er bare en dum sykdom, og hvis pasient skulle spise mer alt blir i orden med en gang. Men det går ikke sånn, pasient trenger hjelp av psykiater og støtte fra familie og venner. Det tar så lang tid for å være frisk igjen. Pasienten er nødt til å forstå at ,,man lever ikke for å spise men spiser for å leve’’.
Learn English, Spanish, and other languages for free with the HiNative app