Hvorfor lærer du norsk?

  •  
  • 273
  • 0
  • 1
  • Norwegian 
Aug 1, 2015 08:57
Hvorfor lærer du norsk?
Jeg kom til Norge for et år siden. Jeg hadde ikke noen spesiell plan hva skulle jeg gjøre her. Rett og slett ville jeg forandret livet mitt, prøve noe nytt og spennende. Da kom jeg hit kunne jeg bare si ,,Hei’’ ,,Takk’’ og ,, Ha det bra’’. Jeg følte meg så flau da jeg gikk på butikk eller et annet sted og da snakket jeg bare engelsk. Jeg tenkte ,, Det er ikke bra, jeg har kommet til Norge og jeg er nødt til å snakke norsk. Nordmenn er snille og høflige mot alle de som kommer hit, ikke alle snakker norsk, men de vil hjelpe med å få ro og trygghet. Hvis jeg vil få et bedre liv jeg må prøve lære dette språk’’ sånn tenkte jeg.
Jeg hadde ikke mulighet til å gå på norskkurs, jeg fikk noen norsk bøker og ei ordbok. Men jeg sa til meg selv ,, Du klarer det, det er ikke så vanskelig. Bare prøv ’’ … Først lærte jeg meg ord som kunne jeg bruke hver dag. Etterpå det var mer og mer ord og uttrykk. Jeg læret meg hver dag, jeg leste mye, hørte på radio, så på tv.
Etter noen uker var jeg sikker på at norsk er ikke så vanskelig. Jeg kunne snakke med naboer, lese aviser osv. Etter et halv år fikk jeg en jobb, jeg var veldig heldig. Alle sa ,, så flink du er, du har jobb, begynner du å leve for seg selv osv.’’ Men.. men det var ikke nok for meg. Ja, det stemmer, jobben er viktig, jeg tjener mine egne penger, jeg kan bruke dem på hva jeg vil, jeg er uavhengig av foreldrene. Men jeg er ung, jeg har mye tid får å jobbe. Derfor har jeg bestemt meg om studere her i landet. Jeg skjønner at det er en lang vei foran meg, jeg må ha norskkunnskaper på tilsvarende nivået. Men det virker seg så spennende, jeg er glad i nye utfordringer. Jeg liker å stille høye krav og måler for meg selv.
Da jeg kom til Norge hadde jeg ingen plan men nå det er så mye for å oppnå foran meg. Jeg har masse drømmer og det er det som motiverer meg best til å lære språket.